Portræt med hænder

30. Mar. 2022 | Egne projekter, Kreativt portræt, Portræt

Sorte negle og masser af karakter

En af opgaverne på Hovedforløb 2 på Fotografuddannelsen var “Portræt med hænder”. Hænder kan faktisk være ret svære at fotografere, for hvis lyset ikke falder rigtigt på dem, er det ikke særlig flaterende, og de kan komme til at ligne uformelige kødklumper. 

Jeg havde brug for en model til opgaven og spurgte min studiekamerat Nicolai, om han kunne lokkes til at være model, og det sagde han heldigvis ja til.

Jeg begyndte at sætte lamperne op i studiet, men da han ankom spurgte han, om det var et problem, at han havde neglelak på.

Det havde jeg slet ikke tænkt over, men selvfølgelig var det ikke et problem, tvært imod var det jo en oplagt mulighed for at arbejde kreativt videre med det.

Jeg spurgte, om han evt. også kunne skaffe noget makeup, for så kunne vi måske fotogrefere, at han først lagde makeuppen og bagefter tørrede den af igen. Heldigvis var han frisk på ideen. 

Jeg synes portrættet, hvor han lægger makeup, er blevet figtig fint. 

Og jeg er helt vild med portrættet, hvor han er igang med at tøre det af igen.  Jeg synes, det fanger noget af hans fantastiske udstråling, og jeg er ret vild med kominationen af power og samtidig noget sårbart – og de sorte negle er da helt perfekte.