Koncepter og serier

Kampagner, branding og kreative projekter

 

Koncepter

 

Klar idé bag billederne

Uanset om man skal brande sin virksomhed eller lave en politisk kampagne, så er det vigtigt, at man har en klar idé eller historie, man vil fortælle.

Det kan man gøre i tekst, men man kan også gøre det i billeder – og ideen eller historien stå ofte stærkere, når man gør det i billeder, fordi vi opfanger dem meget hurtigere og mere intuitivt.

Visuelt fødte koncepter

Et koncepter, der er født visuelt, vil typisk også have en langt større chance for at virke visuelt, end hvis man bagefter forsøger at klistre nogle billeder på sin tekst.

Hvs billederne skal være det bærende i fortællingen, er det derfor vigtig, at man får udviklet et stærkt koncept for dem.

Fortælle en større historie

Når man har et stærkt koncept, der f.eks. binder en  serie af billeder sammen, så kan den historie, de tilsammen fortæller også stå langt stærkere, end hvad billederne formår enkeltvis.

Det kan være brugen af farver, lys, komposition, gestik, location eller noget helt sjete, der visuelt binder billederne sammen. 

Eksempler på koncepter

Vælg med hjertet – vælg lokalt

En erhvervskampagne for Odsherred Kommune, der kørte i december 2022 og foråret 2023.

Jeg har stået for konceptudvikling samt fotografering til kampagnen – bl.a. de mange hjerter fra butikker, spisesteder og andre erhvervsdrivende i Odsherred Kommune.

 Kampagnen kørte primært på Facebook.

Læs meget mere om kampagnen på kommunens hjemmeside her

Wall og Shame – en MeToo-instalation

Konceptet bag Wall of Shame er en visualisering af #MeToo, hvor man både kan få sat ansigt på kvinderne og vise hvor mange og forskellige de er.

Hænderne, der dækker ansigtet, er både et symbol på skammen eller udskamningen, og samtidig sikrer de en vis annonymitet.

Det er et personligt projekt, som jeg er igang med at fotografere.

Sammen om Odsherred

Vi tog billederne til kampagnen “Sammen om Odsherred”, der blev sat i gang af bl.a.  Odsherred Kommune under Corona for at få flere til at handle lokalt og støtte det lokale erhvervsliv.

Mosaik – branding af møbelpolstrer

Møbelpolstrer og kunsthåndværker Christine Smith ønskede at brande sin serie af Mosaik-møbler. 

For ikke at skulle transportere møblerne for langt, fandt vi et sted på hendes lager, hvor vi kunne tage billederne, men for at få den rigtige stemning og lidt højere til loftet, er de efterfølgende bearbejdet i PhotoShop. 

Vi skabte også en hjemmeside med det samme gennemgående visuelle udtryk.

4 sekunder i provinsen

Et personligt projekt, hvor jeg fotograferer forskellige locations i provinsen med en eksponeringstid på 4 sekunder.

Det giver mulighed for at have en stillesiddende hovedperson i fokus og samtidig vise det liv, der udspiller sig rundt om personen. 

Samme opsætning – forskellige stemninger

Den ens opsætning af vase og lys gør, at man ikke er i tvivl om, at de tilhører den samme serie, selvom man kan arbejde med at skabe meget forskellige stemninger. 

Konceptet indgik i min svendeprøve, men kunne f.eks. bruges af en blomsterhandler.

Serie af husløg

Serien er et studie i de smukke geometriske former og viser både ligheder og forskelle i de små husløg, som man måske ikke ellers lægger mærke til.

Tidligere indlæg:

 

Husløg

Husløg

I dag har vi fotograferet husløg. For sjov. Vi er nemlig ret fascineret af deres smukke geometriske forme