Reportage

Vi fortæller historier i billedserier

Fotojournalistisk stil

Jeg laver mange forskellige typer af reportager, hvor stilen i høj grad er fotojournalistisk, og hvor min opgave primært er at fange situationerne og stemningerne, som de udspiller sig foran mig.

Det gælder f.eks. min tilgang til at dække events og bryllupper (hvor jeg kun i meget begrænset omfang har opstillede billeder), men det gælder også de mere stille historier, som jeg fortæller gennem billedserier.

Tilstede i nu’et

Jeg holder rigtig meget af reportagegenren. Man kan aldrig være 100% sikker på, hvad der præcis kommer til at ske. Man er nødt til at være i nu’et og være “på”. Forsøge at forudse, hvad der kommer, mens man hele tiden er parat til at omstille sig og gribe det, der opstår.

Nogen vil måske finde det stressende, men jeg synes det er utroligt inspirerende og livsbekræftende at arbejde på den måde.

Redigeret virkelighed

Jeg redigerer mine billeder, men jeg er meget opmærksomme på, hvad billederne skal bruges til. Er det bryllupsbilleder, kan jeg godt finde på at fjerne en plet på jakken, eller nedtone farven på en rød bil i baggrunden. Det ville jeg aldrig gøre, hvis billederne skal bruges redaktionelt, hvor billedets troværdighed som sandhedsvidne er afgørende.

Hvis du har brug for reportagebilleder, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Tidligere indlæg: