Kreative projekter

27. Mar. 2022 | Egne projekter, Kreativt portræt

Kontrakten er lige underskrevet (26. marts 2021)

Et år med stor udvikling

Det er nu et år siden, at jeg underskrev kontrakterne med Ritzau Scanpix om først at arbejde for dem i tre måneder (fra maj 2021), og at de efterfølgende sendte mig afsted på fotografuddannelsen på Medieskolerne i Viborg (august 2021).

Begge dele har i høj grad været med til at udvikle mig som fotograf  – og ikke mindst har tiden på skolen givet rum til og mulighed for at udvikle mit personlige fotografi, og der vil blive endnu mere tid til at fordybe mig i personlige fotoprojekter det næste halve år frem mod min svendeprøve i september 2022.

Jeg vil gerne vise eksempler på nogle af de kreative billeder og personlige projekter – her er det fra opgaven: DANISH DESIGN MEETS PHOTOGRAPHY 2022.

Samarbejde med designer

Et af de store projekter på Hovedforløb 2 på fotografuddannelsen (som jeg afsluttede for et par uger siden) er opgaven: ‘DANISH DESIGN MEETS PHOTOGRAPHY 2022’, hvor man i et samarbejde med en disigner fra VIA University College skal lave et galleribillede.

Jeg var så heldig at komme til at arbejde sammen med dygtige Jessica Damgaard Skov.

Hendes collektion var inspireret af svampe, og jeg forelskede mig øjeblikkeligt i den blå kjole og forestillede mig den i et eventyrligt svampelandskab.

Det viste sig at være en større opgave.

Dels skulle billederne af modellen og billederne af svampelandskabet tages, så de matchede hinanden (med bl.a. samme lysretning og lyskarakter). Og derefter skulle de sættes sammen i PhotoShop, så det så naturligt ud.

Svampelandskabet

Allene at finde de rigtige svampe (og mos mm.) til mit “landskabsbillede” tog det meste af en dag. Jeg var rundt til mange butikker og måtte tage fra Viborg til Århus, før jeg endelig fandt de rigtige svampe.

Derefter kulle jeg tage billeder af svampene, men da de ikke er meget mere end 7-8 cm høje, måtte jeg bruge en lille lommelygte til at lægge lys på dem – og billedet måtte tages om mange gange, før lyset til sidst var, som jeg ønskede det.

Fotoshoot med model

Fotoshootet med modelllen (smukke Maria Marchella Nielsen), tog også en hel del timer. Først skulle alt kamera- og lysudstyret sættes op (det var også min debut med en røgmaskine), derefter skulle der ordnes hår og makeup (fisuren havde jeg bestemt mig for inden, men jeg havde aldrig prøvet at lave den – det gik heldigvis over al forventning). 

Jeg var ikke helt sikker på, præcis hvordan jeg gerne ville have modellen til at posere, så der blev også prøvet en lang række muligeheder af, så jeg efterfølgende havde noget at vælge imellem.

Mange timer i PhotoShop

Selvom jeg havde gjort mit forarbejde og sikret at lys mm. matchede, så var det alligevel en tidskrævende opgave at få sammensat de to billeder i PhotoShop, så det virkelig så ud som om hun stod midt i svampelandskabet, og ikke bare var klippet ind. Jeg måtte også finde ud af, hvordan jeg f.eks. kunne skabe støvpartiklerne i luften, så de så naturlige ud og bidrog til stemningen. 

Jeg er selv blevet rigtig godt tilfreds med resultatet.

Video:

Her kan du se en lille video fra vores fotoshoot (filmet og redigeret af dygtige Steve Lorenz): https://vimeo.com/showcase/9369991   

Folder:

Her kan du også se den folder, der blev trykt (jeg har lavet midteropslaget): https://issuu.com/mcdm.dk/docs/ddmp2022